به گزارش هلثدی نیوز دانشمندان میگویند مواد طبیعی میکروبکش موجود در عسل به باکتریهایی که باعث این عارضه ناراحت کننده میشوند، حمله میکنند.
دکتر جوزف مارسان از دانشگاه اوتاوا یکی از این محققان در این باره گفت: "عسل در طب سنتی به عنوان یک پانسمان ضدمیکروبی برای زخمهای عفونیشده برای صدها سال مورد استفاده بوده است."
مارسان توضیح داد که اهداف این بررسی این بود که فعالیت عسل بر روی به اصطلاح "بیوفیلمها" را مورد ارزیابی قرار دادند، که مسئول عفونتهای مزمن بیشمار هستند.
او گفت: "باکتریهای معینی، عمدتا استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروجینوزا روشی را به کار میبرند تا خودشان در برابر فعالیت داروهای ضدمیکروبی حفاظت کنند؛ آنها با زندگی کردن درون موادی به نام " بیوفیلمها" که حتی قویترین داروهای ضدمیکروبی نمیتوانند به آنها نفوذ کنند، از خود محافظت میکنند.
مارسان و همکارانش در آزمایشگاه عسل را بر روی بیوفیلمها که باکتریهای عامل سینوزیت آنها را ساخته بودند، به کار بردند. آنها دریافتند که عسل در مقایسه با آنتیبیوتیکهای به طور معمول مورد استفاده در کشتن این باکتریها موثرتر بودند.
مارسان گفت: "بررسی ما نشان داده است که برخی از انواع عسل، یعنی عسل مانوکا از نیوزلند و عسل سیدر از یمن، دارای خواص ضدمیکروبی قوی بر روی این بیوفیلمهای باکتریایی هستند که بسیار قویتر از اثر قدرتمندترین داروهای آنتیمیکروبی مورد استفاده در پزشکی امروز است."
مارسان گفت این بررسی نشان داده که درمان آنها بسیار مشکل است که برخی از عسلها ممکن است نقشی در درمان عفونتهای مزمن داشته باشد.
او افزود :"این بررسی در خارج از بدن و در محیط آزمایشگاهی انجام شد و ما باید اکنون دریابیم که چگونه این فعالیت را در داخل بدن زنده در حیوانات آزمایشگاهی و متعاقبا بر روی بیماران نشان دهیم."